Site Overlay

Strijd tegen Bruse BIZ nog niet gestreden

BRUINISSE – Er mag onder een grote groep ondernemers in Bruinisse dan een jubelstemming bestaan over de onlangs opgerichte BIZ, Meinderd Kampen van het gelijknamige Kampen Destillateurs is er nog niet klaar mee. Hij verzamelt bezwaarschiften die voor 1 januari in het gemeentehuis moeten liggen.

Net als in andere plaatsen heeft een meerderheid van de Bruse ondernemers zich uitgesproken voor een BIZ; een systeem waarbij alle ondernemers meebetalen aan een mooi Bruinisse en de gemeente daar een financiële schep bovenop doet. De ondernemers betalen samen 45.000 euro en de gemeente doet er eenzelfde bedrag bij.

Maar met name dat geld zou veel ondernemers verblind hebben, aldus Kampen. Volgens eigen zeggen was zijn stemkaart vervalst en zijn ondernemers onder druk gezet om ja te zeggen tegen de BIZ. Volgens Kampen heeft een handvol ondernemers zijn zin doorgedreven.

Hij schermt ook met een onderzoek, waaruit zou blijken dat daar waar een BIZ in het leven geroepen is de waarde van het onroerend goed omhoog is gegaan. En daarmee kan de gemeente haar bijdrage gemakkelijk toezeggen. Een sigaar uit eigen doos. Kampen schermt met een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Omdat de gemeente formeel tot een BIZ besluit richt hij zich met de bezwaarschriften dan ook op de gemeente.

Ondertussen heeft Kampen ook een nieuwe ondernemersverenging opgericht; Onderling Belang. Een club, waar kleinere ondernemers voor nog geen vijf euro per maand lid kunnen worden. Volgens Kampen de manier om kleinere ondernemers een stem te geven. Het loopt nog geen storm met nieuwe leden, maar Kampen zegt nog maar net begonnen te zijn. Meer informatie over Onderling Belang en het genoemde onderzoek op www.kampendrinks.com/onderling-belang

Bron: Wereldregio 22 december 2023 Aad van der Hoeven www.wereldregio.nl

Overige artikelen over BIZ:

https://www.wereldregio.nl/nieuws/actueel-sd/33101/geen-biz-voor-bedrijvenpark-zuid